Menu Zavřeno

Česko Slovensko Má Talent 2018

Chceš se dozvědět více o našem působení v soutěži Česko Slovensko Má Talent ?

    • Tak to jsi zde správně !
    • Postupně Ti ukážeme všechny naše tréninky, cestu na soutěž, co se nám povedlo a kde jsme museli drilovat, jaké jsme vybírali skladby, naše ubytování v Bratislavě a naší přípravu v zákulisí.

Naše vystoupení v Česko Slovensko Má Talent můžeš shlédnout zde!

S výběrem hudby nám velmi pomohl Honza Veselý.

Honza Veselý je kluk mnoha talentů. Narodil se a vystudoval gymnázium v Chomutově a během svého dětství a dospívání se stal několikanásobným mistrem ČR v gymnastice a stejně tak měl a má skvělé úspěchy na hraní na piáno. Dokázal tedy naladit se na naší vlnu a vybrat hudbu, kterou jsme na naše vystoupení potřebovali. 

Jakou hudbu jsme vybrali?

Honza Veselý vybral skladbu I ran (So Far Away) od Hidden Citizens, která byla vydána 28.10.2016 a je to remix původní skladby I Ran (So Far Away) od A Flock Of Seagulls což je britská punk-rocková kapela z Liverpoolu, která nejvíce působila v 80. letech. Tato skladba I ran patřila mezi nejúspěšnější skladby této kapely z 80.let a největší oblíbenost měla v Austrálii. Byla vydaná v rámci alba A Flock Of Seagulls v roce 1982.  

Text samotné skladby je jak kluk se prochází po městě a setká se s dívkou, která jej doslova okouzlí. Její obraz se mu, ale začne ztrácet. 

Text a pomalý začátek hudby, který postupně zrychluje se nám výborně hodil do našeho vystoupení, které začínalo acroyogou kde dochází k intimní interakci mezi mužem a ženou a následně v souladu s textem dochází k odloučení obou kde jak holky tak kluci ukazují těžké cviky ze street workoutu na hrazdě a následně konec písně je jak se společně opět setkávají.

Před naší cestou do Bratislavy na natáčení jsme absolvovali ještě o víkendu battle v Rakovníku kde Jura Sasyn skončil druhý, Markus Arbeit čtvrtý.

Na battlu jsme se setkali s Janko Casperem, který nám zapůjčil bradla z vlastní výroby na naše vystoupení v rámci Talentu. Jsou fakt super!

Protože jsme na vystoupení potřebovali konstrukci hrazd, tak jsme si od kámoše půjčili dodávku a osobní auto a společně jsme vyrazili na cestu do Bratislavy. Cesta byla po D1 a protože jsme vyrazili celkem brzo, tak byla cesta bez komplikacích. Postupně jsme dělali zastávky a na benzínkách zkoušeli workout cviky, aby jsme nevyšli ze cviku. V Bratislavě jsme měli ubytování, které bylo pouze 10 minut od natáčecích studií televize JOJ.

Přespali jsme jednu noc a na 10:00 hodinu dorazili na kamerové zkoušky. Z kamerových zkoušek jsme vyrazili do města kde s námi produkce natáčela rozhovory a měli jsme možnost si vyzkoušet street workout cviky na úplně novém autě od Renaultu. Samotné natáčení probíhalo v době velmi velkých veder a v natáčecích studiích byla opravdu velmi vysoká teplota. Před porotu jsme šli v 15:20 hod a při vystoupení vše vyšlo přesně podle našich představ.

Po vystoupení jsme se jeli do centra Bratislavy najíst a následně byl návrat do natáčecích studií kde jsme rozmontovali hrazdu, vzali ozdobná bradla a jeli skoro přes celou noc zpět domů, tedy do našich severských měst Chomutov/Jirkov/Kadaň/Žatec. 

Fotografie z přípravy na vystoupení a ze zákulisí!

Jak to celé začalo? 

Naše příprava začala tréninkem na ZŠ Zahradní v Chomutově, kde jsme mohli trénovat především díky rozhodnutí paní ředitelky Mgr. Libuše Slavíkové, které za tuto možnost děkujeme !

Přesně 04.03.2018 jsme obdrželi e-mail od redakce Česko Slovensko Má Talent s pozvánkou na Casting do Ústí nad Labem, který se konal 25.03.2018. 

Hned následující dny jsme začali s tréninkem. Samozřejmě kdo náš tým sleduje a zná, tak ví že na street workout soutěžích se pravidelně umisťujeme na medailových pozicích a tak náš trénink nebyl zaměřen na trénování cviků, ale na společné choreografii vystoupení. 

První tréninky byly tedy více o zkoušení společných cviků a společné komunikaci co zařadit do sestavy a v jakém pořadí.

Samozřejmě občas se nám i něco nepovedlo a protože jsme na synchronizaci nebyly zvyklý – chápej na battlech soutěží jednotlivci a ne synchronizované týmy, tak bylo potřeba se na společném načasování cviků domluvit a více sehrát.

 Nastala neděle 25.03.2018 a náš tým jel na casting do Ústí nad Labem kde jsme vystupovali před odbornou porotou v místní základní škole. Na chodbě jsme se setkali s mnoha mladými umělci, kteří hráli na různé hudební nástroje a nebo také se zpěváky. Na chodbě jsme se dále setkali s taneční street dancovou skupinou z Teplic, která byla velmi nabitá a vzájemně jsme si drželi palce, aby jsme postoupili dál a setkali se společně v Bratislavě.

Hned na začátku nás čekala nutná a nudná administrativa s novým vyplňováním přihlášek a dále velmi dlouhé čekání na chodbě, které jsme si zkracovali rozcvičováním a trénováním stojek, planchu a všeho co nás na chodbě napadlo. Nemůžeme Vám zveřejnit co jsme ukazovali před odbornou porotou a tak Vám přinášíme alespoň krátký report ze samotného dne. Společně jsme následně po pozitivním rozhodnutí poroty směřovali se společně naobědvat. 

Další tréninky jsme měli na ZŠ Písečná Chomutov a za tento azyl děkujeme dnes již bohužel bývalému řediteli této základky, panu Mgr. Karlu Poláčkovi. Setkání s ním bylo velmi zajímavé a pro nás rozhodně velmi pozitivní, jelikož je to člověk velmi aktivní a sám velmi aktivní sportovec, který v rámci své tréninkové přípravy na silničním kole, spolyká tisíce kilometrů a projede během dovolené i několik států a pohoří. 

Jak to bylo Krajském kole?

Z produkce jsme obdrželi e-mail aby jsme přijeli na natáčení do Bratislavy. V týmu samozřejmě tato zpráva působila jako pozitivní granát. Všichni byli velmi nadšení z toho, že jsme postoupili do Bratislavy na natáčení Talentu.